‘Nog nooit heb ik zo erg uitgekeken naar de herfst!’

Precies dat waren de legendarische woorden die ik afgelopen zomer hoogstpersoonlijk uitsprak. Totaal geen uitspraak die bij mij past. Als je me een beetje kent, dan weet je namelijk dat ik houd van het voorjaar, de zomer, de zon, lange zomeravonden. En helemaal niet van de korte donkere dagen, de regen, de vallende bladeren en de kou. Ik zei dit zeker ook niet zomaar. Ik sprak deze woorden om een positieve draai te geven aan een teleurstelling. Ik keek ergens ontzettend naar uit maar moest er ineens toch een aantal maanden langer op wachten. 

Vorig jaar op de bruiloft van een vriendin, heb ik de belangrijke rol van ceremoniespreker van heel dichtbij gezien én gevoeld. Haar mooie en persoonlijke toespraak vond ik zo bijzonder. Ik vond het letterlijk een stukje kunst wat ik daar zag. De juiste woorden, de perfecte balans tussen de gevoelige snaar raken en mensen aan het lachen krijgen. En ik werd als ‘publiek’ echt meegezogen in haar verhaal. En telkens hoopte ik dat het nog niet klaar was. Wat een inspiratie was zij!

En ineens vielen zoveel puzzelstukjes op hun plek in mijn zoektocht naar mogelijkheden. Na een aantal intense jaren door een nare ziekte, ben ik inmiddels namelijk bezig een goede 2.0 versie van mezelf te worden. De juiste mogelijkheden vinden, zorgen voor de mooiste nieuwe dingen! En één daarvan heb ik al gevonden! Dit is wat ik ook wil en wat mij zo goed past. Op één van de belangrijkste dagen van mensen een hele belangrijke rol spelen. De woorden geven aan de liefde tussen twee mensen. Ik ben een echt mensen-mens. Ik voel mensen goed aan, heb een open uitstraling en breng rust over op anderen. Schrijven is wat ik graag doe, het gaat mij goed af en ik word er blij van. Ook spreken voor groepen mensen is mij niet onbekend en past mij goed. En regelmatig krijg ik te horen dat ik een fijne stem heb om naar te luisteren. Ook niet onbelangrijk voor deze rol.

Het was geen bevlieging. Sindsdien heeft het me niet meer losgelaten. Afgelopen zomer zijn goede vrienden van mij getrouwd. Door niemand minder dan mijzelf! Wat een eer was dit en ook de bevestiging van wat ik al dacht; dit is wat ik wil en wat mij zo goed past. Het bruidspaar en de gasten zowel aan het huilen als het lachen gekregen. En na afloop alleen maar positieve reacties ontvangen. Dat was voor mij de bevestiging dat ik het goed had gedaan. En het smaakt naar zoveel meer.

Onlangs ben ik dus ook nog eens opgeleid door 1 van de beste en meest gevraagde trouwambtenaren van Nederland; Carina Roemers. Precies de vrouw die ik een jaar geleden haar magie mocht zien doen. Als ik van iemand de fijne kneepjes van dit vak zou kunnen leren, was het van haar wel. En dat stond dus eigenlijk afgelopen zomer op de planning. Dat was waar ik zo erg naar uit keek. Maar ook dat was de reden waarom ik zo uitkeek naar deze herfst. Inmiddels heb ik de opleiding achter de rug, haar wijze lessen in mijn achterzak en een bak vol inspiratie en energie meegekregen. Precies dat wat nodig is om de super vetste ceremonies neer te zetten!


Ik neem je graag mee achter de schermen van mijn wereld als ceremoniespreker en zelfstandig trouwambtenaar. Hier ontdek je niet alleen wat ik doe, maar ook wie ik ben, wat me inspireert en waarom ik zo gepassioneerd ben over het vieren van liefde. Verwacht inspiratie, liefdesverhalen, tips voor bruidsparen en een glimlach op je gezicht.