Wie is Jits

Ik ben Jitske, maar je zal niet de eerste zijn die me Jits noemt. Dat mag gewoon en daar luister ik naar. 😉 Trotse moeder van een dochter van 4 jaar en een zoon van 3 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Bas en tevens de vader van mijn kinderen. En ik durf het bijna niet te zeggen, maar van trouwen is het nog niet gekomen…

Opgegroeid en – na een lange tussenpauze inmiddels – weer wonend in Ede. In de tussentijd een onvergetelijke reis om de wereld gemaakt en daarna met veel plezier bijna 10 jaar in Amsterdam gewoond. Deze reis heeft me naast oneindig veel mooie herinneringen, ook geleerd om op mijn gevoel te vertrouwen. En het allerbelangrijkste nog; dat waar je van droomt werkelijkheid kan worden. Ik ga graag mijn dromen achterna.

Ik ben iemand die keuzes kan maken buiten de gebaande paden, zoals bijvoorbeeld het opzeggen van mijn baan zonder dat ik een nieuwe heb, verhuizen naar een andere stad, op wereldreis gaan, het roer omgooien en iets totaal anders gaan doen op gebied van werk. Risico’s nemen, (onbewust) kiezen voor avontuur en graag voor nieuwe dingen gaan.

Graag ga ik ‘op pad’ en ik onderneem graag dingen. Met het gezin, met vriendinnen, of alleen. Vind het dus ook leuk om altijd weer wat nieuws te bedenken om te doen. Sta hier altijd voor open! Het onbekende trekt mij aan; nieuwe plekken, dingen die ik nog nooit gedaan heb.

Maar ook de kleinere dingen weet ik erg te waarderen; een wandeling in het bos, met een goed boek op de bank, eindeloos kleuren met de kids, de kaarsjes aan thuis. En lekker eten en drinken maken mij altijd blij. Ik houd van een lekker wijntje, een goede borrelplank. En nieuwe restaurants proberen doe ik graag. Ik vind het woord foodie vreselijk, maar denk wel dat ik het ben. 😉Ook van een gezellig feestje op z’n tijd ben ik niet vies.

Ik vier graag de liefde met jullie

Ik ben ceremoniespreker en Zelfstandig Trouwambtenaar en ik geef graag woorden aan de liefde tussen twee mensen. Een ceremonie met een lach en een traan, alles mag en zal er zijn. Ik houd ervan om de juiste woorden bij gevoelens te vinden. Voor anderen vind ik dit helemaal geweldig om te doen. Ik duik met liefde in hun liefdesverhaal, wil alles van ze weten. Maar ik hou ook van verrassingen en het bruidspaar ook. Ik zorg ervoor dat ze aan mijn lippen hangen.

Ik heb een unieke kijk op de liefde, omdat ik ondervonden heb dat er naast gezondheid niks belangrijkers is. Een nare ziekte zorgde ervoor dat de afgelopen jaren bij mij volledig in het teken hebben gestaan van herstel. Deze periode heeft mij meer dan ooit doen inzien hoe belangrijk het is om liefde om je heen te ontvangen. Want naast gezondheid is liefde het enige dat telt. Liefde is alles.

De afgelopen jaren heeft schrijven mij veel geholpen. Ik heb het altijd graag en veel gedaan. Ik houd ervan om de juiste woorden bij gevoelens te vinden. Op zo’n manier dat het raakt en dat je het echt kan voelen. Hoe mooi is het om dit voor anderen te doen, met hun verhaal!

Vorig jaar trouwden goede vrienden van mij door niemand minder dan mijzelf. Ik heb bij mogen dragen aan een ceremonie die zij en hun gasten nooit meer gaan vergeten. Wat een feest was dat! Het was bijzonder en nog zoveel meer dan dat. En ineens kwam alles samen. Ik durf van mezelf wel te zeggen dat ik een groot empathisch vermogen heb, mensen zich snel op hun gemak voelen bij mij en makkelijk hun verhaal delen met mij. En schrijven en spreken zit zo in mijn systeem, in mijn natuur.

En ik ben opgeleid door 1 van de beste en meest gevraagde trouwambtenaren van Nederland. Precies dat wat nodig is om een super vette ceremonie neer te zetten.

Ik droom ervan om nog vele onvergetelijke ceremonies te mogen doen. Twee mensen zo goed leren kennen, dat je voelt als een vriendin. De juiste woorden te geven aan de liefde tussen twee mensen. Om samen met hen en hun gasten een dag te maken om nooit te vergeten. Liefde is het mooiste wat er is om te vieren, en ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Ik kan niet wachten om kennis te maken met mooie stellen, hen te leren kennen, in hun leven te duiken en hun verhaal te delen!

Mijn werkwijze

Trouwen kan op zoveel verschillende manieren, dus ook precies hoe jullie het willen. Jullie kunnen er je eigen invulling aangeven, en dat geldt ook voor de ceremonie. Zonder grenzen, zonder beperkingen. Dat kan waar, wanneer en hoe jullie het willen. In ieder geval als jullie kiezen voor een ceremoniespreker of zelfstandig trouwambtenaar. Met jullie wensen en dromen maken we er samen een onvergetelijk beleving van! Maar voordat het zover is, gaan we er samen ook wat leuks van maken. Want ook de weg ernaartoe moet vooral heel gezellig en leuk zijn!

1.

Kennismaken: Fijn dat jullie mij gevonden hebben! Vul het contactformulier in, stuur mij een mailtje, appje of bel me om een afspraak te maken samen. Jullie vertellen wat jullie wensen zijn en ik vertel wie ik ben en wat kan ik voor jullie betekenen. Gewoon gezellig kletsen met elkaar, zonder voorbereiding die daarvoor nodig is. Helemaal bedoeld om te kijken of we elkaar leuk vinden en we die klik voelen! Een eerste kennismaking met mij is altijd gratis en helemaal vrijblijvend. Ik nodig jullie graag bij mij thuis uit, we spreken ergens af (afhankelijk van de reistijd) of we maken online een afspraak. Daar komen we wel uit. Na de kennismaking hoop ik natuurlijk dat ik jullie trouwdatum ook in mijn agenda mag zetten.

2.

Terug in de tijd: Ik ga jullie het hemd van het lijf vragen en jullie ontvangen van mij een uitgebreide vragenlijst. Ik wil heel graag weten wat jullie afzonderlijk over elkaar te vertellen hebben. En dat mag je dus niet samendoen. 😉 Ook zit er een onderdeel in om de bruiloft in kaart te brengen; hoe gaat jullie dag er uit zien en wat zijn jullie wensen. Dit gaan we later nog veel uitgebreider met elkaar bespreken, maar zo kan ik indien nodig al wat regeldingetjes in gang zetten.

En weet goed dat de lijntjes tussen ons heel kort zijn. Ik ben voor jullie makkelijk bereikbaar voor vragen, dus die hoef je niet op te sparen totdat we elkaar weer zien. Lopen jullie ergens tegen aan, dan sta ik altijd voor jullie klaar! Ik weet hoeveel erbij komt kijken en hoeveel dingen er in je hoofd kunnen zitten waar je aan denkt.

3.

Onze date: Een aantal weken voor jullie bruiloft kom ik heel graag een avondje bij jullie thuis. En gaan we onder het genot van een wijntje of biertje, of een lekker kopje thee alles bespreken. Ik zal alle tijd nemen om jullie écht te leren kennen. Los van elkaar hebben jullie mij natuurlijk al de nodige informatie gestuurd en weet ik al veel over hoe jullie elkaar zien. Ik ga jullie deze avond nog veel meer vragen en we duiken nog verder jullie liefde in. We gaan echt helemaal terug in de tijd en er zullen hopelijk veel mooie herinneringen bij jullie naar boven komen. Hoe meer jullie mij vertellen, hoe completer de ceremonie wordt. Alles, maar dan ook alles komt aan bod. En dat is zo leuk! En natuurlijk weet ik dat er altijd dingen zijn die niet verteld kunnen worden en die de speech dan ook niet gaan halen, maar die we wel met elkaar bespreken. Dus wees niet bang. Ook gaan we het hebben over de mensen die veel voor jullie betekenen zodat we die ook in het zonnetje kunnen zetten.

Verder nemen we de ceremonie van begin tot het eind met elkaar door. Al jullie wensen komen aan bod. Gaan jullie een gelofte voor elkaar schrijven, is er een rol voor de (eventuele) kids die aanwezig zijn, welke muziek hebben jullie gekozen, wie maakt de persoonlijke akte, wat zijn absolute no go’s etc. Ik ga pas weg als alles besproken is!

En nog steeds geldt; de lijntjes tussen ons zijn kort. We gaan samen voor een hele persoonlijke ceremonie, die jullie past als een jas. Dus ik ben er voor jullie vragen of als jullie even willen sparren. Bijvoorbeeld over het schrijven van jullie gelofte kan ik ook altijd meedenken.

4.

Vrienden en familie: Ik neem graag contact op met (maximaal) 6 van jullie naasten om te horen welke fantastische verhalen over jullie zij met mij kunnen delen. Uiteraard bepalen jullie wie dat dan zijn.

Het leuke is dat ik dan meestal weer hele andere verhalen te horen krijg. En voor jullie helemaal een verrassing natuurlijk. Dus verder kan ik hier nog niks over vertellen.

5.

Het schrijven van de speech: Nu is het aan mij en ben ik aan zet. Ik mag alles wat ik gehoord, gezien en gevoeld heb vertalen naar jullie verhaal. Jullie verhaal, jullie liefde, gevangen in mijn woorden. Ik ga schrijven over wie jullie zijn, de mooiste herinneringen, belangrijke mijlpalen, waar jullie van dromen en dat alles overgoten met een sausje van jullie liefde voor elkaar. Het is altijd een hele puzzel, maar ik weet ‘m altijd te maken!

6.

Het is bijna zover: Vlak voor de grote dag hebben we nog even contact met elkaar. Zijn jullie er helemaal klaar voor? Zijn er nog dingen die ik voor jullie kan doen? En ook zet ik de laatste puntjes op de i voor de speech. Ik dubbelcheck nog even een paar laatste onderwerpen bij jullie zodat ik zeker weet dat alles klopt.

7.

Jullie grote dag: Ik ben op tijd aanwezig op de trouwlocatie om de laatste dingen te checken. Dat geeft jullie een fijn gevoel en mezelf ook. We laten op dit moment liever niks aan het toeval over. Ik bekijk hoe de ceremonie opstelling is, ik spreek met de ceremoniemeester alles nog even door. Ik check het geluid, of de microfoon het doet en heb contact met degene die de muziek regelt.

En dan kom ik nog even bij jullie kijken hoe het gaat. We kletsen even wat en als jullie behoefte hebben dan nemen we nog even door wat we besproken hebben over de ceremonie. Dat geeft hopelijk rust en zorgt ervoor dat jullie je kunnen overgeven aan dit bijzondere moment; jullie ceremonie! Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jullie er volle bak van kunnen genieten.

Mogelijkheden

Wat zijn de mogelijkheden voor een onvergetelijke, bijzondere, liefdevolle, gezellige en vooral hele persoonlijke ceremonie?

Ik ga graag voor een ceremonie zonder enige vaste regels, oftewel ceremonieel trouwen. De ceremonie kan overal plaatsvinden, op welke manier jullie maar willen en kan zo lang duren als jullie willen. Het kan dus volledig naar jullie wensen worden ingericht. In dit geval kan je ervoor kiezen om het wettelijke gedeelte op een kosteloos of goedkoop tijdstip te doen bij de gemeente. Tijdens de ceremonie kan dan alsnog een huwelijksvoltrekking plaatsvinden natuurlijk, maar dan op een locatie en tijdstip naar keuze en geheel naar eigen wens. Eigenlijk moet je het zo zien; je koopt met mij vrijheid, het bespaart je regels waar je aan vast zit en het bespaart je kosten van de gemeente. Dit heeft mijn grote voorkeur in ieder geval en steeds meer bruidsparen kiezen hier ook voor. Uiteraard zetten jullie op deze dag ook jullie handtekeningen en krijgen jullie een akte mee naar huis. Niemand van de gasten zal merken dat dit moment tijdens de ceremonie voor de wet niet officieel is. 

Als jullie toch wettelijk door mij getrouwd willen worden in jullie eigen gemeente, dan kan dat natuurlijk ook. Dan kies je voor wettelijk trouwen door een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker. Ik kan dat doen, maar moet dan voor 1 dag als BABS bij die gemeente aangesteld worden zodat ik officieel jullie huwelijk mag voltrekken. Bij de ene gemeente gaat dit eenvoudiger dan bij de ander. En ook de kosten hiervoor kunnen heel erg verschillen per gemeente. Ik zoek dit uiteraard graag voor jullie uit.

Gaan jullie niet officieel trouwen, maar willen jullie wel een bijzondere en persoonlijke ceremonie? Dan sta ik daar ook altijd voor open. Misschien willen jullie jullie trouwdag gewoon nog een keer over doen, omdat jullie het nu heel anders willen dan hoe het ooit gegaan is. Of willen jullie een mooi jubileum van jullie huwelijk vieren! En misschien zijn jullie nooit getrouwd en willen jullie dat ook wel helemaal niet, maar willen jullie wel heel graag de liefde met elkaar vieren. Of heb je een mooie leeftijd bereikt en wil je dit op een bijzondere manier vieren? Er zijn genoeg momenten waarop de liefde gevierd kan worden en dat vier ik graag met jullie mee!

“Jitske stond al maanden te popelen om mee te doen met de Bootcamp. Ze had mij als trouwambtenaar zien spreken op een bruiloft en wist toen meteen: dit wil ik ook! Haar overtuiging en haar enthousiasme is fantastisch. Als ze voor de groep staat is ze ook zó overtuigend, echt genot om naar te luisteren! Eigenlijk kun je gewoon niet geloven dat ze nog maar een beginnend spreker is, deze vrouw heeft veel talent! Ik weet zeker dat veel bruidsparen de weg naar Jitske weten te vinden. Ik gun iedereen een Jitske!”
Carina Roemers
Spreker, presentatrice, trouwambtenaar
"Wat een geweldige trouwambtenaar is Jits! Bij twijfel doen!! Met een lach en een traan, kinderen fantastisch er bij betrokken! Knap hoe ze alles samenbracht en een meer dan geweldige ceremonie heeft gecreëerd! Alleen maar lof en liefde voor Jits!"
Sonja & Jan Willem
16 juni 2023
"Jitske was de trouwambtenaar op een bruiloft waar ik ceremoniemeester was. Wat was je een genot om mee samen te werken en naar te luisteren! Zo leuk & knap hoe je alles samenbracht tot een geweldig geheel. "
Denise
Previous slide
Next slide